Recept (20x20 cm-es formához):
100 g mandulaliszt
3 g sütőpor
2 g szódabikarbóna
csipet só
1 tk. fahéj
fél tk. gyömbér
25 g négyszeres erősségű édesítő
2 tojás
80 g reszelt répa
50 g darált dió
50 g kókuszolaj
A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverjük.
A répát lereszeljük, a diót ledaráljuk, ha szükséges és összekeverjük őket, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat.
A tojásokat az édesítővel jó habosra verjük robotgép segítségével. Váltakozva hozzákeverjük a lisztes, majd a répás diós keveréket.
Egy 20x20 cm-es tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd óvatosan kivesszük a formából és sütőrácson teljesen kihűtjük.
A lapokat ketté vágjuk, hogy 2 tésztánk legyen.
Addig elkészítjük a krémet.
Krém:
200g light mascarpone
100 g cukormentes habtejszín
1 narancs facsart leve és reszelt héja
10 g négyszeres erősségű édesítő
1/2 csomag zselatin fix (elhagyható, én nem adtam hozzá)
A habtejszínt felverjük majd hozzákeverjük a mascarponét, narancslevet,héját, édesítőt és zselatin fixet.
A következőképp rétegezzük: tészta + krém fele és így tovább.
Tetejét darált dióval vagy marcipán répákkal (NEM cukormentesek) díszítjük.
